"when you know better, you do better"

ONZE MISSIE

Om het huidige tekort aan cybersecurity-experts op de arbeidsmarkt te helpen verminderen en de broodnodige 21e-eeuwse vaardigheden te bieden aan technisch onderlegde jongeren.

HET PROBLEEM

Wereldwijd hebben bedrijven en overheden moeite om getalenteerde cybersecurity-medewerkers aan te trekken. Deze strijd is het gevolg van een gebrek aan geschoolde werkzoekenden en/of werkgevers die naar de verkeerde plaats(en) kijken.

Onderwijsinitiatieven gericht op het vergroten van de cybersecurity talentpool, gericht op vaste profielen over hoe specialisten eruit moeten zien en te weinig aandacht besteden aan praktijk/cybersecurity als ambacht.

Bestaande initiatieven zijn vaak gericht op het betrekken van hoogopgeleiden, bij voorkeur met een technische of IT-achtergrond. Door deze eenzijdige focus worden potentiële talenten zonder academische achtergrond of de 'juiste' diploma's uitgesloten.

Dus...? Kortom: er is behoefte aan een nieuwe aanpak die ervoor zorgt dat organisaties jonge talenten aantrekken om de juiste cybersecurity specialisten van morgen te vinden.

CYBERWORKPLACE

Cyberworkplace is een initiatief dat zich richt op het verkleinen van de cybersecurity-talentkloof en het bevorderen van cybersecurity-bewustzijn.

We bieden gratis cybersecurity-training en coaching aan technisch onderlegde jongeren zoals gamers, hackers en studenten die geen praktische ervaring hebben in hun studieprogramma's. We helpen hen de vaardigheden te ontwikkelen die ze nodig hebben voor de 21e-eeuwse cybersecurity-arbeidsmarkt en koppelen hen aan toonaangevende (IT-)beveiligingsbedrijven en -organisaties voor stages en meer.

De trainingen/workshops bij Cyberworkplace zijn geïnspireerd op moderne lesmethoden zoals peer-to-peer technieken en projectmatig leren. Ze zijn geschikt voor beginners, maar ook voor gevorderden.

Cyberworkplace is een non-profit, collegegeldvrij initiatief dat geen leraren in dienst heeft en geen geaccrediteerde diploma's uitgeeft. We werken op basis van vrijwilligers en momenteel hebben we meer dan 50 vrijwilligers en vrienden in ons netwerk.

We zijn gevestigd in Rotterdam met de ambitie om deuren te openen in andere steden in Nederland, maar ook in het buitenland.

Sinds november 2019 is Cyberworkplace door de Belastingdienst erkend als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) onder fiscaal nummer 857754397. Het is een "label" dat door de fiscus wordt toegekend aan volledig betrokken instellingen van algemeen belang. Lees meer op cyberworkplace.tech.